A NEMO borvacsorákról
Különleges, egyedi menüsor, válogatott kézműves borok a NEMO kínálatából.
Egy borvacsora a NEMO-ban a pillanat művészete, ahol egyszerre 30 fogás kerül az asztalokra látványkonyhánkból.
Telt házas borvacsoráinkon az asztaltársaságok egymás felé is megnyílnak. A barátságos, közvetlen beszélgetésekbe ki-ki kedve és hangulata szerint kapcsolódik be, mi pedig örülünk, ha válaszolhatunk az érdeklődő kérdésekre. |
A kézműves borokkal Kovács Antal, magyar bajnok sommelier ismertet meg minket, aki magával ragadó stílusával avat be minden érdeklődőt az érintetlen, természetes nedűk világába.
Házi vinotékánkból jelentős kedvezménnyel vásárolhatsz elvitelre neves magyar pincészetek palackozott kézműves boraiból. |
El szoktam mondani kóstoláskor, hogy ez a bor most nem olyan lesz, amit várnak, mert nem tettek bele aromákat és mesterséges ízfokozókat. Az az aroma érezhető rajta, ami a szőlőhéjból érkezett és annak ilyen a természetes íze.
Ha olyan kőzeten terem a szőlő, aminek van egyedi karaktere, mint a vulkáni talajtípusok, gránit, csillámpala, akkor ez meg tud nyilvánulni a borban, ami ettől lesz termőhelyhű. Ez azt jelenti, hogy azt a karaktert hordozza, ami arra a darabka földre jellemző, ahol megtermett a szőlő. Ez mutatkozik meg leginkább a borban, ami ettől igazán hiteles. Ez a karakter egy híd, egy kapocs a fogyasztó és a termőhely között. Így a bor több mint egy termék, a kultúránk része. Ha meg tud maradni hamisítatlan, természetes hídnak, akkor az a legmagasabb szintje a boroknak. |
Kovács Antal sommelier gondolatai a kézműves borokról
Szerintem ezek a természetes borok az igaziak, ebben látok értéket. Ezek nagyon jól társíthatók minden ételhez, a halakat is beleértve. A kézműves borokon belül is vannak különböző stílusok, illatok, ízek és meg lehet köztük találni azokat, amelyek jól illeszkednek bizonyos ételek ízkaraktereihez. Itt a NEMO-ban nagyon szépen és bátran fűszerezik az ételeket, amikhez sokan szeretik a kellően intenzív aromavilággal rendelkező borokat társítani.
Az embereknek általában vannak bizonyos elképzeléseik adott szőlőfajtákat illetően, hogy annak milyen színű, ízű, illatú a bora. Mivel a termelők meg akarnak felelni az elvárásoknak, sokszor hozzányúlnak a természetes ízekhez. Én úgy vagyok vele: inkább ne legyen olyan, de legyen természetes. |